3 belangrijke tips bij het kopen van vissen

Geplaatst op

Vissen, het zijn prachtige dieren en je kunt er soms wel de hele dag naar kijken. Het is alleen wel belangrijk om voor de juiste leefomgeving te zorgen en de vissen voldoende aandacht te geven. Zo zorg je ervoor dat je er het langst van kunt genieten. In dit artikel geef ik je dan ook 3 belangrijke tips die je moet weten voor je vissen gaat kopen.

Waar ga je de vissen houden?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat niet iedere vis zomaar overal gehouden kan worden. De ene vis heeft nu eenmaal andere voorkeuren dan de andere als het aankomt op de leefomgeving. Zo zijn er vissen die enkel in zout water kunnen overleven, maar zijn er ook vissen die graag in een zoetwater omgeving leven. Het is dan ook niet vreemd dat je deze twee soorten waarschijnlijk niet bij elkaar kan plaatsen. Ook zijn er vissen die alleen in een vijver kunnen leven omdat ze erg groot kunnen worden. Denk hierbij aan goudwindes of karpers. Laat je goed informeren over de verschillende soorten vissen die mogelijk zijn voor jouw gewenste verblijfplaats.

Verzorging en aandacht

Wanneer de vissen eenmaal op hun nieuwe verblijfplaats zijn aangekomen is het belangrijk dat je ze voldoende verzorging en aandacht geeft. Oke, vissen hebben qua aandacht niet veel nodig, je kunt ze namelijk gerust alleen laten, maar ze hebben wel voedsel nodig. Visvoer kopen dat past bij jouw vissen is dan ook erg belangrijk, niet iedere vis eet namelijk hetzelfde. In principe moet je de vissen dagelijks voeren, maar als je een keer een paar dagen weg bent, dan kan het meestal nog geen kwaad. Ben je voor langere periode weg, dan is het wel handig als er iemand langskomt om ze even te voeren. Ook kun je in dit geval voor een automatisch voederautomaat kiezen. 

De waterkwaliteit en de gezondheid van je vis

Wil je je vissen gezond houden, dan is een goede waterkwaliteit van groot belang. Een pomp in je aquarium of vijver is dan ook een onmisbare factor. Deze zorgt ervoor dat het water in beweging blijft en gefilterd wordt. Hierdoor kunnen bacteriën en schimmels zich minder snel nestelen en zullen je vissen een gelukkiger leven hebben. Heb je toch het idee dat er iets met één (of meerdere) van je vissen aan de hand is? Dan is het zaak om snel te handelen. Sommige visziektes zijn namelijk erg besmettelijk en kunnen door het water overlopen op andere vissen. Hierdoor kan ineens de hele vijver of het hele aquarium besmet zijn en dat wil je niet. Als je snel handelt is een visziekte vaak wel te behandelen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden