3 tips om buiten te werken met je laptop

Geplaatst op

Wanneer het een mooie en zonnige dag is bevindt men zich snel in de tuin, op het strand of gewoon lekker buiten in het dorp of de stad. Toch kan helaas niet iedereen met mooi weer naar buiten, omdat sommigen bijvoorbeeld aan het werken zijn op kantoor of elders binnen. Wanneer je thuis aan het werk bent of met school bezig bent en je werkt op een laptop, kan je er wel voor kiezen om in de tuin te gaan zitten met je laptop. Je vraagt je nu vast een aantal dingen af, zoals: maar ik kan mijn scherm dan toch niet zien? Of maar waar laat ik mijn laptop? En krijg ik hier geen nekverrekking van? We geven je graag een aantal tips, waardoor jij zonder probleem buiten kunt werken met je laptop. Lees snel verder.  

Pas de helderheid van je scherm aan

Een laptop met een mat scherm werkt in de zon prettiger dan een laptop met een glossyscherm. Helaas kan je hier op het moment dat je buiten wilt zitten niet heel veel meer aan veranderen. Daarom raden we je met beiden typen schermen aan om de helderheid van je scherm aan te passen. 

Zet de helderheid van je scherm zo hoog mogelijk, hierdoor zie je je eigen reflectie zo min mogelijk. Je past de helderheid van het scherm aan via de instellingen van je computer of door gebruik te maken van de bovenste rij op het toetsenbord. Het nadeel van het verhogen van je helderheid is dat je batterij sneller leeg gaat. 

Pas het contrast van je scherm aan 

Door het aanpassen van het contrast, zullen de verschillen tussen donker en licht worden versterkt. Door het contrast te verhogen verbeter je de leesbaarheid van je beeldscherm. Er wordt bij een scherm met hoog contrast, gebruik gemaakt van een speciaal kleurenschema. 

Zorg voor een goede werkhouding

Als je met je laptop in de tuin gaat werken wil je natuurlijk niet alleen je scherm goed kunnen zien, maar ook een prettige werkhouding hebben. We raden je sowieso aan om niet op een loungebank te gaan zitten en je laptop op schoot te houden, maar te gaan voor een tafel en een stoel. Mocht je geen nek- en rugpijn willen krijgen kun je altijd nog je bureaustoel pakken en tijdelijk buiten zetten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden