De rol van waterontharder in je tuin en huis

Geplaatst op

Water ontkalken, hoe doe je dat? We nemen het in deze blog graag me je door. Een waterontharder is zowel binnen als buiten te gebruiken. In huis of in de tuin speelt het apparaat een belangrijke rol. En als je denkt dat het een heel ingewikkeld proces is: we willen graag aan je uitleggen dat het juist heel simpel is. Lees snel verder in deze blog om te ontdekken wat een waterontharder allemaal voor jou kan doen.

Geld besparen, tuin is netjes 

Met een waterontharder kun je heel gemakkelijk je tuin en tuinhuis netjes houden. In principe werkt het gegeven heel eenvoudig. Een waterontharder zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag ontstaat. Waarom is het belangrijk? Op deze manier zien de planten er veel mooier uit. Daarbij is het ook nog een keer zodat apparaten waar water doorheen gaat niet zo snel stuk gaan. Je moet dan denken aan een vaatwasser waar dan geen kalkaanslag in gaat zitten. Dit is erg handig omdat kalkaanslag in een vaatwasser zorgt voor meer stroomverbruik. Het is ook zo dat machines veel sneller stuk gaan wanneer ze veel kalkaanslag hebben, dan moet je al snel weer een dure machine gaan kopen. Je zult dus zeker geld gaan besparen.

Welke waterontharder moet ik nemen?

Wij raden je aan om een waterontharder te nemen die werkt met magnetische straling omdat deze niet te maken heeft met een zoutreservoir. Het komt op een gegeven moment in het oppervlaktewater terecht. En zo krijg je verzilting. Dat betekent dat zoet water zout wordt en dan is het niet meer bruikbaar voor drinkwater. Dus planten en dieren zijn hier niet blij mee. Mensen ook niet trouwens. Het is een mondiaal probleem waar wat aan gedaan moet worden. Jij kunt dus meehelpen aan een beter milieu door te gaan voor een magnetische waterontharder. Deze werkt met magnetische straling en zorgt ervoor dat kalk in het water opgelost blijft zitten. Het hecht zich niet meer als kalkaanslag aan je apparaten. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden