De voordelen van een infrarood terrasheater 

Geplaatst op

Wil jij nog tot in de late avonduurtjes kunnen genieten van het buitenleven? Dan kan een terrasheater dé oplossing zijn. Wanneer je een terrasverwarmer gaat kopen, heb je keuze uit elektrische modellen en terrasverwarmers op gas. Waarom je juist moet kiezen voor een elektrische infrarood terrasverwarmer, vertellen we je in dit artikel. 

Milieu- en gebruiksvriendelijk

Als je een elektrische terrasverwarmer met infrarood paneel aanschaft, maak je een energiezuinige keuze. Dit komt vooral door het hoge rendement, wat soms wel kan oplopen tot 97%. Dit betekent dat de maar overige 3% wordt omgezet van elektriciteit naar warmte. Een infrarood terrasheater verwarmt daarnaast niet de gehele omgeving, maar juist een klein deel daarvan. Hierdoor gaat er bijna geen warmte verloren, wat de infrarood weer een milieubewuste keuze maakt. Wat zo fijn is aan een infrarood terrasheater is dat je simpelweg de stekker in het stopcontact steekt en direct kunt genieten van de warmte. Het om de tijd vervangen van een gasfles is dus verleden tijd. Je kunt de heaters ook gemakkelijk van richting veranderen zodat jij warmte krijgt op de plek waar jij het nodig hebt. De meeste heaters zijn lichtgewicht en kun je makkelijk verplaatsen. Haal af en toe even een doekje over de heater heen, en hij is klaar voor gebruik.

Stil en doelgericht verwarmen

Zoals we hierboven al zeiden, verwarmt een infrarood terrasheater alleen wat echt nodig is. Een gasverwarmer verwarmt alle lucht om het apparaat heen, maar een infrarood heater verwarmt alleen de objecten binnen het stralingsbereik. Zit jij onder jouw veranda of overkapping, dan worden alleen jij en jouw vrienden of familie verwarmd. Een ander groot voordeel is dat er geen opwarmtijd nodig is en er geen onnodige lucht wordt verwarmd.

Het verwarmen van de ruimte gebeurd door middel van lichtstraling, zonder dat er een ventilator voor nodig is. Je kunt met een infrarood terrasheater dus in alle rust genieten van een leuk boek of goed gesprek. Wist je dat als je toch liever wat geluid om je heen hebt, je zelfs infrarood heaters kunt kopen met een ingebouwde bluetooth speaker? 

Ook voor binnen 

Infrarood terrasheaters stoten helemaal niets uit, waardoor ze ook zeker geschikt zijn voor binnengebruik. Deze heaters verbranden namelijk geen gassen, dus kun je er gewoon gebruik maken in afgesloten ruimtes. Het vormt voor de mensen die erbij in de buurt staan geen gevaar, maar juist alleen een aangename warmte. Daarnaast zijn de infrarood terrasheaters ook geurloos in tegenstelling tot gasheaters. Deze heaters zijn dus echt een allround aankoop waar een ieder veel plezier aan kan beleven. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden