Het voordeel van scheidingswanden voor je bedrijf

Geplaatst op

In de moderne architectuur zien we dat er grote ruimte ontstaan in de binnenhuisarchitectuur en dit geldt niet alleen voor nieuw gebouwde woningen, maar zeker ook voor kantoren en bedrijven. Deze nieuwe manier van bouwen waarbij er weinig tussenmuren zijn en vooral grote ruimtes waar mensen in samenwerken komt met allerlei nieuwe uitdagingen.

Zo kun je in een grote ruimte, wanneer je geen tijd besteed hebt aan de akoestische behandeling van de ruimte, last krijgen van een hinderlijke galm, waardoor mensen elkaar niet goed kunnen verstaan en waardoor ook veel storing optreedt in de concentratie van mensen juist omdat er zoveel lawaai in de grote ruimte ontstaat. In deze blog nemen we graag een aantal oplossingen met je door. 

Kamer in een kamer door systeemwanden 

Het grote voordeel van scheidings- of systeemwanden voor je bedrijf of woning, is het feit dat scheidingswanden heel gemakkelijk een kamer in een kamer kunnen maken. Wanneer jij dus een kamer nodig hebt om goed te kunnen werken om niet gestoord te worden van alle stemmen die je hoort, of dit nou binnen je bedrijf is of in je thuiswerkplek, dat maakt niet uit, dan is een partij scheidingswanden deel van de oplossing.

Het is heel goed mogelijk om bijvoorbeeld een kubus op de werkvloer te maken waarin overleg plaats kan vinden, zodat dit overleg niet gestoord wordt door de werkende collega’s op de werkvloer en andersom.

Akoestisch plafond 

Je kunt de galm en hinderlijke uitwerking daarvan in de grote werkruimte reduceren door te kiezen voor een akoestisch plafond. Het kan gaan om spuitwerk dat je op het bestaande plafond laat aanbrengen en dat geluidsgolven absorbeert, maar evengoed kan het gaan om een verlaagd plafond en dan hebben we het eerder over een systeemplafond. 

Dergelijke opties zijn ook erg handig wanneer je een restaurant hebt en je wilt dat de klanten die komen eten een rustige ervaring hebben en niet een chaotische waarbij het personeel  schreeuwt omdat ze niet zichzelf verstaanbaar willen maken door de galm in de ruimte.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden