Hoe belangrijk zijn leidingen?

Geplaatst op

Wanneer je leidingen kopen zijn er natuurlijk allerlei verschillende soorten en maten waar je naar kunt kijken, voor ieder mogelijk bouw gerelateerd project. Voor iedere machine waar vloeistoffen of gassen bij komen kijken zijn bepaalde leidingen kopen en slangen essentieel om te gebruiken. Bijvoorbeeld voor drinkwater en cv installaties zijn de juiste leidingen belangrijk.

Kunststoffen leidingen simpel uitgelegd

Leidingen kopen kan soms nog wel eens ingewikkeld zijn, want stel je gaat aan de slag met drinkwater, wil je wel de juiste hebben. Kies dan bijvoorbeeld voor flexibele kunststoffen waterleidingen. Niet alleen is dit geschikt voor zowel warm als koud drinkwater maar kan dit ook worden geleid naar de CV ketel of ingezet worden voor vloerverwarming. Ze zijn erg geschikt voor temperatuurswisselingen, hoge waterdruk en er zit een gladde binnenkant wat ervoor zorgt dat er minder snel aanslag komt op de leidingen. Maar ook een snellere doorstroming van het water, minder drukverlies en je hebt ook minder last van het geluid van het doorstromende water wanneer je besluit om kunststoffen leidingen kopen. Daarnaast is het erg lichtgewicht wat zorgt voor minder transportkosten wanneer je ze in grote oplages besteld, ze zijn makkelijk te verplaatsen op locatie en kunnen makkelijk geïnstalleerd worden door monteurs. Dit maakt het erg voordelig om ze te gebruiken.

De voordelen van koperen leidingen

Je kunt ook kijken bij het leidingen kopen naar koperen materialen. Koper is erg flexibel en kan worden gebogen in allerlei hoeken en vormen. Je kunt de leidingen verbinden met koppelstukken gemaakt van messing en alles kan vastgelast worden. Toch is koper een erg duur materiaal en dat is ook de reden waarom er vaker voor kunststof wordt gekozen wanneer je gaat kijken naar leidingen kopen. Vroeger werd er vaker lood gebruikt als leidingen, het komt nog wel regelmatig voor in oudere gebouwen. Toch wordt kunststof daar nu boven gekozen. Lood lost langzaam op in water en kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Wanneer er bijvoorbeeld drinkwater doorheen komt wat voor langere tijd stilstaat komt er lood in omdat dit dus oplost. Deze deeltjes kunnen ook meekomen doordat er drukwisselingen ontstaat, je kunt op deze manier risico lopen om een loodvergiftiging op te lopen. Tegenwoordig wordt er meer gelet op veiligheid en zal dit niet meer vaak gebeuren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden