Je tuin is je visitekaartje

Geplaatst op

Als je bij alles wat je doet op je beschikbare budget moet letten, dan leer je als vanzelf prioriteiten stellen. Zo kun je ervoor kiezen om het aanleggen van de tuin prioriteit te geven. Begrijpelijk, want de tuin is een deel van het visitekaartje natuurlijk en als de weergoden meewerken dan wil je lekker in je eigen tuin kunnen zitten.

De gevolgen van hard leidingwater

In dat geval neem je dus genoegen met het harde leidingwater dat door de kraan stroomt. Hard leidingwater zit vol kalk. Je kunt dit probleem oplossen door het laten plaatsen van een waterontharder. Harsdeeltjes onttrekken kalk aan het water waardoor het water een stuk zachter wordt. Hard leidingwater heeft nogal wat gevolgen. Je apparatuur werkt minder en verbruikt behoorlijk meer energie. Dat heeft een hogere energierekening als gevolg, je huid en haar voelt droger aan na een douche genomen te hebben en je was komt harder uit de wasmachine.

De kosten waterontharder verdien je hoe dan ook terug via de energierekening

Maar wat zijn dan de kosten waterontharder? Zijn de kosten waterontharder zo laag dat het de investering waard is en je die via een structureel lagere energierekening terug gaat verdienen. Het is lastig om zomaar even aan te geven hoe het zit met de kosten waterontharder. Dat verschilt per geval en is afhankelijk van wat je kiest, welk merk je de voorkeur geeft en hoeveel het bedrijf precies vraagt voor de installatie. Toch kan de conclusie getrokken worden dat de kosten waterontharder altijd door de lagere energienota terugverdiend worden. Is dat punt bereikt, dan verdien je daarna dus. Je bespaart dan structureel op de rekening voor stroom.

Al dan niet met (groot) zoutvat

Neem je een waterontharder met een groot zoutvat, dan kost je dat gemiddeld genomen inclusief montage 1250 euro. Een gemiddeld zoutvat is goedkoper en je betaalt dan inclusief plaatsen 1050. Kies je een reguliere ontharder zonder zoutvat, dan ben je inclusief montage slechts 400 euro kwijt. Het verschilt dus per geval wanneer je de kosten waterontharder terugverdiend hebt. Nog afgezien van de kosten is het toch ook gewoon prettiger om met zacht water te maken te hebben. Zacht water smaakt ook beter. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden