Kan een gietvloer in de tuin?

Geplaatst op

Misschien heb je er al wel eens van gehoord, maar je kunt gietvloeren ook in de tuin laten aanleggen. Bij een tuin is er vaak veel onderhoud aan verbonden. Met een gietvloer kun je tegen dit onderhoud vaarwel zeggen. Het is namelijk de onderhoudsvriendelijke mogelijkheid.

Het is jammer genoeg niet mogelijk om elke soort gietvloer in je tuin te laten aanleggen. Zo is de PU gietvloer enkel geschikt voor binnengebruik en gaat de epoxy gietvloer scheuren bij grote temperatuurschommelingen. De vloeren die wel geschikt zijn, zijn de troffelvloer en de rubber gietvloer.

Troffelvloer

De troffelvloer is een naadloze die heel wat kan verdragen. Het is eigenlijk geen gietvloer, maar wordt vaak wel tot deze categorie gerekend. De vloer bestaat uit kleine gekleurde korrels die verbonden zijn door epoxyhars. De vloer is niet krasgevoelig en volledig vloeistofdicht. Het is de perfecte vloer voor buiten en zorgt voor een moderne look. De gietvloer prijs bij G-vloeren voor deze vloer gaat van 45 tot 120 euro per vierkante meter. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende factoren. Wanneer je een grote oppervlakte laat aanleggen met troffelvloer, zul je minder betalen per vierkante meter.

Rubber gietvloer

Deze is voornamelijk gekend van speeltuinen, maar je kunt hem ook in je eigen tuin laten leggen. Het is een zachtere ondergrond. Perfect voor kleine kindjes zodat ze niet hard kunnen vallen. De prijs van deze gietvloer hangt af van de dikte en oppervlakte. Welke dikte je het beste kiest voor in je tuin wordt bepaald om welke speeltuigen je hebt in je tuin. Als je erg hoge speeltuigen hebt, kies je best voor een dikkere gietvloer. Wanneer je dit niet hebt, kun je voor een dunnere kiezen. De prijs van deze gietvloer ligt tussen de 80 en 156 euro.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden