Overwin vocht in je tuinhuis

Geplaatst op

We nemen in deze blog met je door wat je kunt doen om vocht in je huis te overwinnen. Lees er meer over in deze blog en doe er je voordeel mee. Op onze site staan overigens nog veel meer andere publicaties waar je zeker de nodige inspiratie uit kunt halen. 

Coating aanbrengen op de muur

Breng een waterdichte coating aan op je buitenmuren en daken. Veel buitenverven die op gebouwen worden gebruikt, zijn waterdoorlatend en laten water doorsijpelen naar de binnenmuren. Om het doorsijpelen van water in muren te voorkomen, moeten er waterdichte coatings op de buitenmuren worden aangebracht. Een waterdichte laag vormt een barrière voor regenwater en vocht, en voorkomt vochtige muren in je huis.

Dak waterdicht maken

Het dak waterdicht maken is een andere suggestie voor de vraag hoe vochtigheid in binnenmuren te behandelen. Het terras wordt blootgesteld aan barre weersomstandigheden en water hoopt zich gemakkelijk op aan het oppervlak, wat resulteert in lekkage en vochtplekken in het interieur. Daken moeten idealiter een waterdichte dakcoating hebben die als afdichting fungeert en het doorsijpelen van water voorkomt.

Voorkom water in kelder

Je kelder waterdicht maken is ook bijzonder belangrijk. Een waterdichte laag is een preventieve maatregel om te voorkomen dat grondwater door de muren van je huis omhoog dringt en tot muursijpeling leidt. Met een waterdichte laag wordt een preventieve barrière van een ondoordringbaar materiaal (iets dat geen water doorlaat) in de bakstenen muur aangebracht, ongeveer 150 mm boven het maaiveld. Hiermee wordt voorkomen dat vocht uit de grond door de muren kan opstijgen en schade kan veroorzaken.

 

De meeste gebouwen zijn doorgaans gebouwd met een waterdichte laag. Als je echter vochtplekken in het onderste deel van je muren hebt opgemerkt, moet de muur misschien worden vervangen. Dit is een intensieve klus die door een vakman moet worden uitgevoerd. Daarom kunt je het beste een vakman inschakelen om de schade te beoordelen en de muur indien nodig te vervangen.

Ventilatie

Vergeet niet om je woning goed te ventileren. Neem snel maatregelen om eventuele schimmel of zwammen op muren als gevolg van regen te verwijderen, want de aanwezigheid ervan kan ademhalingsproblemen veroorzaken. Als je overtollig vocht of diepe scheuren in je muren opmerkt, raadpleeg dan onmiddellijk een vakman om vochtige muren te voorkomen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden