Tips om kamer opnieuw in te richten of te veranderen

Geplaatst op

In deze blog lees je handige tips die iedereen goed kan gebruiken om een woonkamer, slaapkamer of andere speciale kamer of opnieuw in te richten of te veranderen, naar een wat fijnere, thuis voelende omgeving.

Tip 1: Het bepalen van type stijl in je kamer

In je hoofd heb je vast een bepaald ideaalbeeld, van hoe jij je kamer wilt inrichten. Als je naar een winkel gaat die over interieur gaat, zie je allemaal showrooms die jou tot inspiratie brengen. Dat brengt jou tot een stijl die jij mooi vindt. Misschien bij het volgende overzicht kan jij al een besluit nemen, welke stijl bij je past.

  • Als je houdt van een strakke, eenvoudige en houdt van minimalistische kleuren en materialen in je interieur, dan past een modern interieur bij jou. 
  • Luxe, moderniteit, elegantie en warme. Als je dat fijn vindt, dan is een klassiek interieur geschikt voor jou. 
  • De meest bekende en verkochte interieur is het landelijke interieur. Dit is voor jou geschikt als jij helemaal weg bent van natuurlijke materialen en kleuren.
  • Misschien is een industriële omgeving wat voor jou. Zo’n interieur bestaat uit 3 sterke punten. Het heeft een stalen uitstraling, die er rauw en stoer uitziet. 
  • Aan de liefde is het niet te ontkomen. In dit geval is leuk om te kijken naar een romantisch interieur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zachte pastelkleuren en weelderige bloemmotieven.
  • En natuurlijk niet te vergeten, de bohemian stijl. Bij deze stijl komen er vooral Aziatische prints, opvallende kleurencombinaties en veel vintage meubels terug in je interieur. Het is een wat drukke stijl, omdat er gebruik wordt gemaakt van verschillende soorten stijlen, kleuren, prints en materialen. 

Tip 2 Wees creatief

Een moodboard is een overzicht van plaatjes waarbij je snel kan concluderen welke stijl bij je past. Kijk in oude en nieuwe tijdschriften, knip de meubels uit die je leuk vindt en plak ze op een velletje papier. Door gebruik te maken van de stijlenlijst bij tip 1. Hierbij kan je snel afvinken welke stijl niet bij je past en zien welke stijl wel bij je past. 

Heb je een leuke stijl gevonden? Dan kan je op Bestel-verf.nl je juiste verf kopen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden