Veilig werken voor hoveniers

Geplaatst op

Als hovenier werk je veel met krachtig gereedschap. Zo snoei je de heg met een elektrische snoeischaar of zaag je een boom om met een motorzaag. Het is dus juist voor een hovenier belangrijk om veilig te werk te gaan. Om je daarbij te helpen geven we je tips hoe je de veiligheid kan vergroten in jouw hoveniers- of tuindersbedrijf.

Veilig werken in de tuin

Als je niet let op de veiligheid tijdens je werk, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Lees daarom onze veiligheidstips aandachtig door:

  • Tuinier in de juiste kleding, denk bijvoorbeeld aan een lange broek, lange mouwen en een veiligheidsbril
  • Gebruik geen elektrisch gereedschap wanneer het regent
  • Let er bij elektrische apparaten op dat je het snoer niet beschadigd
  • Onderhoud je gereedschap goed
  • Was altijd je handen na het gebruik van giftige stoffen, ook als je handschoenen draagt

Veiligheid voor je werknemers

Heb je een bedrijf met meerdere werknemers? Dan wil je natuurlijk dat iedereen veilig te werk gaat. Er is namelijk weinig zo vervelend als een ongeval op de werkvloer. Instrueer je medewerkers dus goed en zorg voor het bewustzijn omtrent de veiligheid. We adviseren om zowel zelf als je werknemers een VCA cursus te laten volgen. Dan weet je zeker dat er genoeg kennis is om veilig de tuinklussen uit te voeren. 

VCA cursus

Wanneer je een VCA cursus volgt, dan leer je alles wat je moet weten over een veilige werkomgeving. Vaak duurt zo’n cursus 1 dag en ontvang je na afloop een VCA certificaat. Dit certificaat is dan 10 jaar geldig, waarna het verstandig is om je te laten bijscholen. De kosten voor een VCA cursus variëren tussen de 200 en 250 euro. 

Tuinen veiliger maken

Zoals je zelf op een veilige manier wilt werken, wil je natuurlijk ook een veilige tuin creëren voor je klanten. Bespreek gerust met je klanten wat ze zelf kunnen doen om hun tuin veiliger te maken. Je klanten zullen je dankbaar zijn en misschien levert het jou nog wat extra klusjes op! Onze tips voor veiligere tuinen zijn:

  • Zorg ervoor dat de heg of het hek hoog genoeg en één geheel is
  • Plaats een slot op de tuinpoort
  • Installeer lampen met bewegingssensor 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden