Waarom een hardhout vloer een aanrader is?

Geplaatst op

Massief hout is al decennia lang een van de populairste vloersoorten ter wereld. De constructie is zo eenvoudig als het maar kan zijn – houten planken of planken tussen 0,5 en 0,75 inch dik, die worden geïnstalleerd door ze op een houten ondervloer te spijkeren. Je kunt ook prima houtlook tegels kiezen tegenwoordig, dat is net iets voordeliger. Maar ga je voor de real deal hardhouten vloer, lees dan even verder. 

Soorten

Massief houten vloeren zijn verkrijgbaar in stroken, die in breedte variëren van 1,5 tot 2,5 inch, of planken van 4 tot 8 inch breed. Ze kunnen van vele houtsoorten gemaakt worden, van inheemse soorten zoals eik en esdoorn tot exotische soorten zoals Braziliaanse kers of purperhart.

Houten vloeren kunnen zowel afgewerkt als onafgewerkt worden verkocht. Als je kiest voor een onafgewerkte vloer, moet je deze schuren en afwerken nadat je hem hebt gelegd. In de fabriek aangebrachte afwerkingen meestal duurzamer dan wat je zelf zou kunnen doen.

Duurzaam

Hout is een hernieuwbare bron, maar het wordt niet altijd op duurzame wijze gekapt. Het kappen van bomen zonder er nieuwe voor in de plaats te planten, of het sneller kappen van bomen dan er nieuwe kunnen groeien, draagt bij aan de opwarming van de aarde. Als je er zeker van wilt zijn dat je houten vloer afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Je kunt ook op zoek gaan naar teruggewonnen houten vloeren, die afkomstig zijn uit oude gebouwen die zijn gesloopt, maar deze zijn veel moeilijker te vinden en kunnen duurder zijn.

Voordelen

Mensen houden van massief houten vloeren omdat ze er in elke woonstijl en in elk decor goed uitzien. Het is ook zeer duurzaam omdat het tot vijf keer kan worden overgeschilderd om krassen te verwijderen. Experts zeggen dat het toevoegen van hardhouten vloeren ook de doorverkoopwaarde van je huis kan verhogen. 

De beste toepassingen

Houten vloeren zijn het meest geschikt voor ruimtes waar niet veel gelopen wordt, zoals woonkamers, hallen en slaapkamers. Kan ook voor woonkamers, eetkamers en familiekamers, maar doe er dan een geluidswerende ondervloer onder. Sommige mensen gebruiken het in keukens, maar omdat houten vloeren niet bestand zijn tegen het gesleep met stoelen, blikjes die vallen of schoenen die bedekt zijn met gruis, is het geen strak plan, zo´n vloer daar. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden