Waarom is een waterontharder kopen een goed idee?

Geplaatst op

In deze blog gaan we je meer vertellen over wat een waterontharder kopen voor voordelen met zich meebrengt. Er zijn behoorlijk wat mensen die al een waterontharder hebben. De reacties die wij gehoord hebben, zijn niets dan lovend. Laat je verrassen! 

Verlengt de levensduur van toestellen

Misschien wel het meest onderschatte, maar nuttige voordeel van het installeren van een waterontharder in huis, namelijk dat het de levensduur van apparaten verlengt. Als je hard water gebruikt, kunnen de afzettingen van de leidingen zich ophopen en films creëren aan de binnenkant van apparaten waar water doorheen gaat, wat kan leiden tot een verminderde duurzaamheid. Overschakelen op een waterontharder tackelt dit probleem volledig en kan resulteren in een lagere onderhoudsfactuur.

Een belangrijk aspect om te overwegen

Bij de installatie van waterontharders is er één aspect dat moet worden overwogen. Dit is het type waterontharder dat geïnstalleerd wordt. De beste ontharders die vandaag op de markt zijn, werken met een magnetisch veld. De reden hiervoor is dat ontharders met deze eigenschap, naast de bovengenoemde voordelen, een lange levensduur hebben en ze behoeven geen onthoudswerkzaamheden. 

Conventionele wateronthardersystemen kunnen hoge gebruikskosten met zich meebrengen

Een Ionenwisseling in ionische waterontharder is een gangbaar en beproefd proces en veel bedrijven hebben al dergelijke systemen in gebruik. Hoewel de kostenvoordelen voor het verminderen van hard water duidelijk zijn, brengen traditionele wateronthardingssystemen vaak hoge bedrijfskosten met zich mee, omdat grote hoeveelheden zout en water nodig zijn voor de regeneratieprocessen. De meeste kosten zijn te wijten aan te lange regeneratiecycli en een gebrek aan automatisering. De cycli werken vaak op timerbasis, zodat je in periodes met een lager debiet overtollige afvalstromen kunt creëren.

Conclusie

Als het gaat om het investeren in waterontharders voor het huis, moet ervoor worden gezorgd dat het product is gecontroleerd en door de overheid goedgekeurd. Door hun duurzaamheid en efficiëntie behoren magnetische waterontharders tot de topontharders. Lees meer op onze site, we posten veel blogs en daarmee willen we je inspireren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden