Wat doet een boomverzorger allemaal?

Geplaatst op

Bomen hebben vaak een hele eigen manier van zorg nodig, als je het vergelijkt met andere planten. En dat is niet zo gek, want bomen kunnen hun eigen problemen hebben. Om de boom goed te kunnen onderhouden, is een boomverzorger nodig. Boomverzorgers weten namelijk precies wat een boom nodig heeft en kunnen uitstekend in deze behoeftes voorzien. Maar wat zijn die behoeftes en wat doet een boomverzorger eigenlijk? We geven enkele voorbeelden.

Bomen planten

Elke boom verdient een goede start. Daarom is het van belang dat het planten van bomen op een juiste manier gebeurt. Wortels mogen niet te diep, omdat ze dan niet voldoende zuurstof tot zich kunnen nemen, maar natuurlijk ook niet te ondiep. Boomverzorgers weten precies hoe verschillende bomen geplant moeten worden en zijn dan ook bij uitstek geschikt om dit klusje op zich te nemen. Wordt een boom goed geplant, dan heeft hij immers de best mogelijke start.

Bomen ondersteunen

Door bomen te ondersteunen, voorkom je dat ze scheef groeien, of hevig te lijden hebben onder een zware storm. Dit ondersteunen gebeurt door een paaltje naast de boom in de grond te slaan en de boom vervolgens met een rubberen band aan het paaltje te bevestigen. Jonge bomen kunnen bijzonder veel baat hebben bij deze handeling. Het zijn namelijk de jonge boompjes die veel last kunnen hebben van de elementen en door stevige winden zo uit het lood geslagen kunnen worden. Door ze goed te ondersteunen, voorkom je dus dat ze al op jonge leeftijd tegen problemen aanlopen.

Bomen snoeien

Snoeien is voor elke plant belangrijk en dat is bij bomen niet anders. Het geeft je de mogelijkheid om dode takken te verwijderen en ervoor te zorgen dat de gezonde takken en bladeren hun tijd in de zon krijgen. Het snoeien gebeurt op meerdere manieren, maar de handeling heeft altijd hetzelfde doel: de boom gezond en netjes houden. Gezond, omdat de zieke en stervende onderdelen verwijderd worden en netjes, omdat een boom er vervolgens weer goed verzorgd uitziet. Met name voor bomen die in woonwijken groeien is het fijn als ze er weer goed geknipt bij staan.

Bomen verwijderen

Of het nou gaat om het verplaatsen of het kappen, bomen verwijderen is een belangrijk onderdeel in de portefeuille van menig boomverzorger. Bomen hebben namelijk niet het eeuwige leven en soms verandert de omgeving om de bomen heen dermate, dat er gewoon geen plaats meer voor ze is. Dat is jammer, maar soms is het gewoon onvermijdelijk. Een boom verplaatsen is dan vaak een prima idee, maar wel iets dat door een professional dient te gebeuren. Is de boom ziek, stervend, of een gevaar voor de omgeving, dan is het vellen van de boom soms de laatste optie. Een boom neerhalen moet ook met zorg gebeuren, zeker als het gaat om een grote boom die voor gevaarlijke situaties kan zorgen. En is de boom eenmaal geveld, dan weet de boomverzorger wel raad met het hout dat overblijft. Dat scheelt weer wat ritjes met boomstammen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden