Wat is een taxushaag?

Geplaatst op

Een taxushaag is een boom die vaak wordt gebruikt als haag. De haag is makkelijk te onderhouden omdat het geen snelle groeier is. Daardoor hoef je de haag niet zo vaak te snoeien als andere hagen. Aangeraden wordt om per twee meter, vijf taxushagen te planten.

Taxus baccata

De meest gebruikte taxushaag is de baccata. De baccata kan wel tegen een stootje en ook en in de winter houdt hij zich goed staande. Het is een haag die in de winter bladhoudend is. Dit wil zeggen dat de haag zijn groene kleur niet verliest en mooi in structuur blijft. Een handige haag die je kunt gebruiken als afscheiding met je buren. Door de haag blijf je je privacy behouden in de winter en kun je ook dan genieten van je bubbelbad in je achtertuin. Een leuk feitje over de baccata is dat het een boom is die al eeuwenoud is. Zo oud dat ze geloven dat de boom al bestond in de tijd voor Christus.

Wanneer plant je een taxushaag?

Een taxushaag kun je bijna het hele jaar door planten. Alleen wanneer het vriest dan is het een stuk moeilijker om de haag te planten dus dat wordt niet aangeraden. Veelal wordt de haag geplant tussen de maanden september en mei. Mocht je de haag in de zomerplanten bij erg warm weer, dan wordt aangeraden de haag extra water te geven. Daarbij moet ook gelet worden op de diepte waarop je de haagplant. De taxushaag houdt er niet van diep geplant te worden.

Onderhoud

De taxushaag is makkelijk te onderhouden. De haag kan het hele jaar gesnoeid worden behalve als het vriest, dan moet er worden gewacht om de haag te snoeien. Heb je de haag als scheidingswand met je buren, dan wil je dat je er niet doorheen kunt kijken. Om dat te realiseren, kun je de haag twee keer per jaar snoeien. De beste tijd om de haag te snoeien is in de zomer in de maanden juni of augustus. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Meer weten? Stuur dan een mail naar info @ tuinklussen-tilburg.nl.

Contactgegevens

Via info @ tuinklussen-tilburg.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden